SZÍNHÁZonline

Kutszegi Csaba: Az igazság és az illúziója

TÁP Színház: Korrup Schőn – KRITIKA

Igen, nézzük meg jól magunkat: mindannyian benne vagyunk az előadásban, benne vagyunk a valóságban, benne vagyunk a korrupcióban...

 

Tarján Tamás: Egy fél bernhard

Arthur Schnitzler: A Bernhardi-ügy – KRITIKA

Mácsai Pál pazar szerepformálással uralja az estét. Bernhardija minden fontoskodástól mentes, önmaga középpontja, hivatástudata köré rendezett, hajlíthatatlan férfi, fiatalos testi és szellemi ruganyossággal.

 

Kutszegi Csaba: A téma az üveglapon hever

SUTЯA – Artus szútrák – KRITIKA

Ezért (is) kellene rendszeresen mindig hátrálnunk (visszakoznunk) valamennyit: hogy nagyobb rálátásunk legyen arra, ami éppen előttünk van.

 

Kovács Natália: Párbeszéd egy hagyománnyal

Kurt Weill – Bertolt Brecht: Koldusopera – KRITIKA

...a szövegben kevés változtatásra volt szükség ahhoz, hogy a színre vitt karakterek mindennapjaink magyar valóságából ismert szereplőkké változzanak.

 

Kiss Judit Ágnes: Karantén

Vesztegzár két részben – DRÁMAMELLÉKLET

Az uborka-láztól zeng az egész média, / Lassan tíz napja szedi az áldozatait. / Németországban már vagy százan belehaltak, / Ausztriában húszan, nyolcan Csehországban. / Áldozatául esett egész Európa, / Csak a Kárpát-medence maradt érintetlen. / A Kárpátok oltalma megőrizte népünk...

 

Kutszegi Csaba: Brecht, Borbély és a zenés-táncos amoralitás

Borbély Szilárd: Akár Akárki – KRITIKA

A szöveghez és a jelenséghez – jelenetről jelenetre – adekvát és egyedi megoldásokat kerestek, melynek eredményeként adekvát és egyedi előadás jött létre...

 

Szabó Zsuzsa: Bőbeszédű narratíva

Bulgakov: A Mester és Margarita – KRITIKA

Bármennyire is félreviszi a szerteágazó, sokszor felesleges kitérőket tevő mesélés az előadást, a rendező, Rusznyák Gábor sokféle ötletet tartogat, hogy életre hívja a történetet.

 

Szántó Judit: Minta fogyó értékkel

Mohácsi István és Mohácsi János: Buborékok – KRITIKA

Úgy érzi-e a két Mohácsi, hogy az ő stílusuk és technikájuk bármire ráhúzható? Palettájuk egyre változatosabb (és sekélyebb): de „kaposvári" sikert, amióta a kalandozások korát élik, még nem könyvelhettek el.

 

2015-ben is lesz Mindenütt Nő!

A Mindenütt Nő célja, hogy töltsük meg új tartalommal a Nőnapot!

A rendezvényt az a gondolat hívta életre, hogy a nők ma nem kapják meg azt a figyelmet és tiszteletet a társadalom részéről, amelyet megérdemelnének.

 

Kutszegi Csaba: A lelkeket, ne az államot!

Körhinta; Brand – KRITIKA

Nos, aki a Nemzeti Színházban örömét leli a Körhintában, az nemigen tudhat mit kezdeni a Branddal. És nem ideológiai tartalom különbözteti meg egymástól élesen a két előadást, hanem a minőségük, valamint a bennük rejlő színházfelfogás és szakértelem (illetve az utóbbi hiánya).

 

Turbuly Lilla: Álvilágok

Csiky Gergely: Ingyenélők – KRITIKA

Ebben a történetben szinte senki sem az, akinek látszik.

 

1 %

Kérjük, támogassa lapunk megjelenését adója 1%-ának felajánlásával.
A SZÍNHÁZ Alapítvány adószáma: 19673776-2-43
Köszönjük hozzájárulását lapunk fenntartásához.

 

Falussy Lilla: Érzéki matematika

Színmű három felvonásban – DRÁMAMELLÉKLET

„Ez a nő tényleg szeret. Hallottál már ilyet? Tényleg engem szeret. Minden hülyeségemmel. Csak engem. És nagyon hűséges. Egyszer sem csalt meg."

 

Kutszegi Csaba: Minden jó, ha jó a vége?

Misima Jukio: Krisztus születése – KRITIKA

...az előadás számomra nem lehet hiteles, mert nem érint meg, nem hozzám, a mában élő emberhez szól korszerű eszközökkel, hanem a hitemre és az ideológiai együttérzésemre apellál.

 

Februári programok a Bethlen Téri Színházban

Márkus Renáta rendezői bemutatkozása, Horváth Zsófia új koreográfiája, Otthon Theatrum Társulat A padlás-előadása, a Magyarországi Román Színház Spiró Prahja, a Közép-Európa Táncszínház Shakespeare-meséi

 

Kérész Művek 42.

Farsangi KÉRÉSZ MŰVEK – LEGYETEK ÁLLATOK !
Performanszkocsma-sorozat 2015. január 31-én, 20 órakor az Artus Stúdióban

 

Csatádi Gábor: Bedeszkázva önmagunkba

Csoportkép oroszlán nélkül – KRITIKA

...ez az oroszlán nélküli csoportkép-abszurd éppen úgy és azáltal képes már-már az elviselhetetlenségig nőve működni, hogy a párbeszédmonológok egyben monológ párbeszédekként is funkcionálnak. Ez a fajta válasznélküli válaszreakció húzza széttöredezetté, mérföldnyi hosszúvá a jeleneteket.

 

Kutszegi Csaba: Hanem Kattrin

Bertolt Brecht: Kurázsi mama és gyermekei – KRITIKA

Zsámbéki színháza igaz, őszinte, külvilágra érzékeny színház, és olyan embertelen, törtető világban, amelyikben már nincs helye színháznak, mi lenne jobb választás, mint egy Brecht-darab.

 

Csatádi Gábor: Van még kérdés? De ne legyen!

Moliére: Tartuffe – KRITIKA

Bagossy értelmezésében nem Tartuffe (Nagy Zsolt) kegyes szólamaitól esik hasra Orgon (Znamenák István), hanem a kegyes szólamokban való hinni akarás stréber igyekezete ejti transzba.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 8 / 49
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés